Soneterapi

Soneterapi er behandlingsform som baserer seg på teori om at hele kroppen avspeiles i soner på føtter, hender og ører.Sonene blir behandlet med trykk og punktmassasje for å stimulere den responderende delen av kroppen til å gjenopprette sin naturlige balanse.

I soneterapibehandlingen brukes  ved behov øreakupunktur, som påvirker nervereflekssoner som responderer til ulike deler av kroppen.

Soneterapi og øreakupunktur kan bidra til å øke sirkulasjon av kroppsvæsker ( blod og lymfe) og energi, styrke immunforsvaret og øke kroppens evne til selvhelbredelse.

Soneterapi kan benyttes som lindrende behandling ved problemer og plager i muskel-og skjelett, mage-og tarm, luftsveier, urinveier, søvn-problemer og uro,samt stressrelaterte plager.

I behandlingen baserer man seg på vestlig medisinsk sykdoms-forståelse og Tradisjonell Kinesisk Medisinsk teori om behandling av underliggende årsak til ubalanser.

Soneterapi er en behagelig og trygg terapiform som kan påvirke kroppen både fysisk og psykisk, og passer for alle aldre, også barn.

Nyttige linker: 

www.nnh.no – Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon. Krav til utdanning, Lov om Alternativ Behandling og Etiske regler.Info om bl.a. forsikring og klagerett.

www.ifh.no – Institutt for Helhetsmedisin -info om soneterapi og utdanningen.