Akupunktur

Akupunktur har vært brukt i Kina i flere tusen år. Forskning viser at akupunktur virker via de perifere nervene og bindevevet som frigjør transmittere som har en effekt på det sentrale nervesystemet. Disse signalstoffene regulerer områder i hjernen som blant annet påvirker det autonome nervesystemet.
Effekten av akupunktur er godt dokumentert ved en rekke lidelser, blant annet kronisk smerte, hodepine, migrene, nakkesmerter, kvalme, allergi, søvnproblemer, depresjon, angst, posttraumatisk stresslidelse og flere andre tilstander.

I Norge er det i dag fire nasjonale kliniske retningslinjer som anbefaler bruk av akupunktur som behandling. Akupunktur anbefales som behandling ved kronisk lave ryggsmerter, ved kjemoterapi- og anestesiindusert kvalme, ved svangerskapskvalme og i behandling av kjevesmerter. Les mer her!

Fra 2003 og fram til oktober 2019 har det vært avlagt ti doktorgrader knyttet til akupunktur ved norske universiteter. Hele 37% av landets sykehus tilbyr akupunktur som behandlingsform.

 Ved å gå inn på  www.akupunktur.no kan du lese om forskning på akupunktur og skaffe deg nyttig informasjon.

 

Behandling

En Akupunktør MAF bruker sterile engangs- nåler. Akupunkturforeningen stiller krav til medlemmene om utdanning innen vestlig medisin og tradisjonell kinesisk medisin.

Når brukes akupunktur?

Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler akupunktur brukt på over 40 sykdomsforløp som astma, urinveislidelser, infertilitetsproblemer , kretsløpsproblemer, allergi, menstruasjonsproblemer, søvnproblemer, hodepine / migrene, muskel-og skjelettplager, svangerskapskvalme og smertelindring under fødsel.

Virkningsmekanismer

Forskningen innen akupunktur har økt  de siste årene, og akupunkturens smertedempende effekt er godt dokumentert. Kroppens egenproduksjon av bl.a. endorfiner blir stimulert, og dette stoffet virker smertelindrende i kroppen. I tillegg frigjøres serotonin, som har positiv effekt på den psykiske tilstand. Akupunktur virker via det autonome nervesystemet.

Mer informasjon om akupunktur

Akupunkturforeningen, har en omfattende hjemmeside med god informasjon som er linket opp til vår hjemmeside.
Se www.akupunktur.no  Virkningsmekanismer- Her finner du god informasjon.
Akupunkturforeningen jobber aktivt for en snarlig autorisasjon av akupunktører.

Yogatimer

Yogatimer

Vi fortsetter med våre yoga timer fra høsten med Yoga-instruktør Kristin Brathagen. Hun starter opp tirsdag...

Gruppetimer

Gruppetimer

Maks antall pr gruppe er 6-8 personer. Vi tilbyr følgende gruppetimer fra 6. september:   Senior styrke...

PRP behandling

PRP behandling

PRP Behandling? Visste du at vi her ved Østeråsklinikken tilbyr platerikt plasma (PRP)-behandling av lett og...

Trenger du massasje?

Trenger du massasje?

Er du sliten eller stresset, er en avslappende massasje en god ide. Bestill time hos vår massør, Erik. Han...

}

Åpningstider treningssenter

Mandag , onsdag
08.00 - 21.00

Tirsdag, torsdag
08.00 - 20.00

Fredag
08.00 - 16.00

Lørdag

09.00 - 14.00